De goede manier kenmerkt zich door een bepaalde volgorde, korte herhaling van het gesprek en bevestiging van gemaakte afspraken. Wat ik daarmee bedoel zal ik je nu uitleggen.

De volgorde die je gaat hanteren is het tegenovergestelde van die bij binnenkomst. Dus de mensen die je het eerste sprak bij binnenkomst daar neem je als laatste afscheid van. Het gaat hier om de personen waarmee je echt in gesprek bent geweest. Zoals de organisator waar je mee begonnen was.

Als laatste stap je dus altijd naar de organisator en maakt daar een kort praatje mee. En als de organisator meerdere mensen zijn, spreek ze dan ook één voor één apart aan. Je bedankt deze altijd hartelijk voor de goed georganiseerde bijeenkomst. Noem een aantal goede contacten die je hebt gelegd. Biedt altijd iets aan, of vraag of je nu of de volgende keer iets voor de organisator kunt doen.

Het is aan te raden om een half uur voor de eindtijd te beginnen met vertrekken. Die tijd heb je hard nodig, want in korte tijd ga je veel mensen spreken. Je gaat nu op zoek naar de mensen die je hebt gesproken.

Wat je gaat doen is deze personen weer de hand schudden met de mededeling dat je weggaat. En je gaat nog meer zeggen, maar eerst even een probleempje waar je tegenaan gaat lopen. Dat moeten we eerst oplossen. Deze personen, van wie je afscheid van gaat nemen, zijn hoogstwaarschijnlijk nu allemaal in gesprek met anderen. Je zult dus in die gesprekken “in moeten breken”.
Dat moet je zorgvuldig doen. Het gaat tenslotte om de bevestiging van de goede indruk die jij gemaakt hebt. Breek nooit onaangekondigd het gesprek binnen. Het beste wat je kan doen is even zwijgend aansluiten bij de persoon van wie je afscheid wilt nemen en zijn gesprekspartner. Zeg even niets. Zij zien jou echt wel staan en gaan daar op reageren als het hun uitkomt. Komt hen dat niet uit, omdat ze volop in een gesprek zitten, laat dat dan ook zo. Zoek oogcontact met de persoon van wie je afscheid wilt nemen en knik met een blik van begrip en goede verstandhouding en maak een gebaar van afscheid. Dat gebaar kan een handbeweging zijn, denk aan het gebaar van “we bellen” of zonder geluid te maken zeg je “tot ziens”. Vervolgens knik je ook vriendelijk naar de andere persoon en gaat weg.

Als je de persoon van wie je afscheid wilt nemen nu wel kan spreken. Dan komt dat mooi uit. Je hebt nu de kans om een eerste contact te verlengen naar het begin van een relatie. Zo voelt dat ook. Stond je een uur geleden nog voor het eerst kennis te maken met elkaar, is het nu in dit tweede contact net of je elkaar al echt kent. Daarin zit ook de waarde van zorgvuldig afscheid nemen.

Wat je nu gaat doen is de goede indruk die je gemaakt hebt bij jouw gesprekspartner nog een keer bevestigen. Je schudt elkaar de hand. Tijdens het handen schudden noem je zijn naam. Je bevestigt dat je het leuk vond hem gesproken te hebben over een onderwerp dat voor hem belangrijk is. Let op, je herhaalt dus wat voor hem belangrijk is, niet wat jij belangrijk vindt! En je sluit af met bevestiging van de afspraak die je hebt gemaakt. Denk hierbij aan: ik bel je dan, tot ziens op de afspraak, ik mail je, ik stuur je de LinkedIn uitnodiging of tot ziens de volgende keer. Wat dan ook. Waar het om gaat is dat je het contact verlengt met als doel het bouwen van een relatie.

Als er bij het afscheid nemen één of meerdere personen rond jouw gesprekspartner staan, betrek die dan bij jouw afscheid. Als het er één of twee zijn, schud ze de hand, noem de naam als je die op de badge kunt lezen. Noem jouw eigen naam en spreek uit dat je ze de volgende keer graag spreekt. Staan er meer personen? Beperk je dan tot oogcontact en zeg vriendelijk tot ziens tegen het groepje.
Is er ruimte om snel kaartjes uit te wisselen doe dat gerust, maar start geen nieuw inhoudelijk gesprek. Je moet tenslotte binnen een half uur je afscheidsronde gemaakt hebben.