Wanneer vertrek je? Hoe vertrek je? Wie zijn de personen die je bij vertrek altijd aandacht moet geven? Wat is een goed moment om te vertrekken?
Na deze inzichten over vertrekken zul je makkelijker in contact blijven met de nieuw opgedane contacten. Je zult steviger in het geheugen gegrift blijven bij jouw opgedane contacten. Men zal jou sneller weer contacten bij een volgende gelegenheid.

Op de juiste manier de netwerkbijeenkomst verlaten is misschien nog wel belangrijker dan het binnenkomen. Waarom? Omdat je inmiddels bij diverse mensen een indruk hebt achtergelaten. En laten we ervan uit gaan dat dat een goede indruk is. Die goede eerste indruk moet men van jou blijven houden en men moet jou na de bijeenkomst direct kunnen herinneren. Nu je op het punt van vertrekken staat heb je de kans om je nog één keer van je beste kant te laten zien en daarmee de herinnering aan jou extra te versterken. De netwerkbijeenkomst is ten slotte geen doel op zich maar een startpunt voor een mogelijke toekomstige, langdurige zakelijke relatie.