Dik Diepeveen

Om geen herhaling te zijn van wat eerder al geschreven is heb ik alle andere recensies niet gelezen. Er zit altijd een risico in dat je de mening van een ander "kopieert" omdat hij of zij het zo goed heeft omschreven. Eigen woorden, eigen idee, oprechte mening.

Natuurlijk staan er in Het Netwerkersboek! "logische" tips en inzichten over hoe je kunt netwerken. Kunt en niet MOET. Een aantal daarvan kende ik al en sommige paste ik ook al toe, maar lang niet allemaal. De, noem het, kracht van het boek is dat al die tips en inzichten niet zijn geschreven vanuit een professioneel oogpunt maar vanuit een persoonlijke visie met de nadruk op hoe het voor Liesbeth en Peter werkt.

Ik heb tijdens het lezen veel "dat is handig, slim, logisch, etc." momenten gehad. Als gevolg daarvan ben ik ook anders gaan netwerken. Ik heb gekeken hoe de tips en inzichten bij mij als persoon passen, want het is wel de bedoeling dat je vooral jezelf blijft tijdens het netwerken.

Het boek is vlot en makkelijk leesbaar geschreven. Niks hoog dravend, geen "je moet zus of zo". Hier en daar humor maar altijd de lezer serieus nemend. Een absolute aanrader. Liesbeth en Peter zijn terecht de winnaars van de Mirada award.

Aldus: Dik Diepeveen, DsysIT Training Consultancy